5 basiswaarden voor mij

5 basiswaarden voor mij 851 850 Paulien van ‘t Westeinde

1.      De wereld een beetje mooier maken

Zeg eens eerlijk, zou je dat ook niet willen? Is dat niet DE basiswaarde: de wereld zou er toch van opknappen als iedereen de wereld een klein beetje mooier zou maken dan die nu al is? Het doet me denken aan het citaat:

“Als iedereen voor 1 andere persoon zorgt, wordt er voor iedereen gezorgd”

In mijn geval is het eigenlijk ‘iemands wereld een beetje mooier maken’. Wat zou het gaaf zijn als ik iemands wereld, liever nog van 10.000 iemanden, een beetje mooier kon maken. Toen ik dit eenmaal had bedacht, startte de zoektocht. Waar was ik nou goed in, dat ik er anderen mee kon helpen? Het heeft een jaar geduurd waarin ik er regelmatig over nadacht, maar daarna was ik eruit: Ik ben namelijk heel erg goed in het afstrepen van mijn eigen bucketlist. Dat was me al eerder opgevallen, maar ik zag niet in hoe ik hier anderen mee kon helpen. Tuurlijk heeft het mij geholpen om een leuk leven te leiden, maar wat hebben andere mensen daaraan?

2.      Ervaring met mensen die niet afstrepen

basiswaarde 
gewoon doen

Zo bezocht ik eerder dit jaar een vriendin die was geëmigreerd naar Zweden (zie het inspiratieverhaal in het gratis te downloaden E-book op onze homepage). Ik had haar beloofd om langs te komen als ze een baby zou krijgen. Ze beviel in de winter en toen bleken de vliegtickets gelukkig maar 7% van de zomerprijzen die ik had gezien, dus ik ben op 5-daagse kraamvisite gegaan. Blij dat ik niet was afgehaakt bij het zien van de zomerprijzen, want beloofd=beloofd!

Hierdoor kreeg ik opmerkingen in de trant van: “Maar jij doet dat dan ook gewoon”. Wat in mijn ogen meer zegt over de mensen die “dat dan gewoon niet doen”, dan over mij maar dat terzijde.

Een andere basiswaarde is gebaseerd op het feit dat ik regelmatig redenen hoorde waarom iemand een wens niet zou afstrepen, beter bekend als ‘smoesjes’. Ik heb er 20 verzameld in de blog ‘Bucketlistsmoesjes‘.

Als je denkt “hee weer een jaar voorbij, en wat heb ik nou helemaal gedaan?”, dan klinkt je als iemand die geen bucketlist heeft of hem in de la laat liggen in plaats van hem af te strepen. Als je daar gelukkig van wordt, is dat natuurlijk prima. Tel je zegeningen en geniet ervan. Maar al die andere mensen, daar gaat het nu om. Jou zou ik willen helpen. Als je me volgt op Facebook of Instagram wordt je wekelijks geïnspireerd met een dinsdagcitaat en een vrijdagvraag. Verder lees je hieronder bij ‘in actie’ waarmee ik jou nog meer kan helpen. Wil je liever 1-op-1 begeleiding dan kan dat ook, neem gewoon even contact met me op.

3.      Mensen de ellende besparen

Einstein

Verandering geeft gedoe. Het is nou eenmaal gemakkelijker om te doen wat je altijd doet. Wat me brengt bij Einstein:

“If you always do what you always did, you will always get what you always got”

Volgens mij wordt je leven daar niet veel spannender van. Wat me ook opviel, is dat mensen die ellende hadden meegemaakt andere keuzes gingen maken. Te beginnen met mijn moeder. Toen ze op haar 57e onverwachts weduwe werd, ging ze ineens dingen doen die ze niet eerder deed:

“Ik kan morgen ook wel tegen een boom geplakt zitten en dan is het klaar”.

basiswaarde, bucketlist, gewoon doen

Zo hoor ik een vriendin na een vechtscheiding zeggen: “ik ga nu eens voor mezelf kiezen, ik leek wel gek om altijd maar een ander op nummer 1 te zetten”. Of een vriendin die na een heftig bedrijfsongeval realiseert dat ze nog steeds geen Spaans kan en een talenreis boekt. Wie kent de verhalen niet van mensen die een ziekte hebben overleeft en het roer ineens omgooien en hun leven compleet anders inrichten. In de blog gelukslessen van een kenner’ lees je over Jeroen Keers die zijn geluk vond na een bijna dodelijke val. Hij viel een kilometer naar beneden toen zijn parachute niet open ging. Die gebeurtenis gaf zijn leven een andere wending. Hij stopte met werken, vertrok uit het Gooi en woont nu in een vervallen vakantiehuisje aan de Franse kust.

Wat een ellende zeg, maar al deze mensen hebben er wat positiefs uit gehaald.

Ik was op zoek naar mogelijkheden om mensen te helpen. En toen wist ik het:

Ik wil mensen aansporen om hun leven een positieve wending te geven!

Dan zou ik ervoor zorgen dat ze wakker werden geschud, maar dan zonder dat daar ellende aan vooraf moet gaan. Dat is nog eens een basiswaarde nietwaar?

4.      In actie

bucketlistafstrepen Paulien van 't Westeinde

Ik wist dat ik in actie moest komen want vanzelf zou het niet gaan, zoveel was duidelijk. Tijdens een brainstormsessie met vrouwelijk ondernemers gooide ik mijn idee op tafel om ‘mensen te gaan aansporen om hun bucketlist te gaan afstrepen’. Meteen kreeg ik de vraag, van Esther Caljouw van Suffe Tutten of ik een workshop wilde geven voor haar doelgroep. Ja dat wilde ik wel! En of ik een website had? “Ja bijna” was mijn antwoord. Ik maakte een afspraak voor over een paar maanden, wat me de tijd gaf om een en ander te realiseren.

ACTIE!

Bedrijfsnaam bedenken, Website URL claimen, Missie verwoorden, Doelgroep bepalen, Manieren om de missie te volbrengen bij die doelgroep, Visitekaartjes enz.

In 2017 heb ik voorbereidingen getroffen, zodat ik begin 2018 echt kon beginnen. Inmiddels zijn we zo’n 2 jaar verder en kan ik me mijn leven zonder Bucketlistafstrepen niet meer voorstellen.

inspiratiebundel bucketlistverhalen ebook

Ik begon met een gratis E-boek. Omdat een bucketlist begint met inspiratie, maakte ik een inspiratiebundel. Ik interviewde 8 mensen die uiteenlopende bucketlistwensen hadden afgestreept en bundelde die in een E-book. De verhalen lopen uiteen van het starten van een eigen winkel, tot trainen voor de olympische spelen, emigreren en leren golfsurfen. Deze bundel is gratis te downloaden op www.bucketlistafstrepen.nl

52x buiten je comfortzone boek

Omdat ik graag heel Nederland wil bereiken, en ik niet in het middel van het land woon (Zeeland) besloot ik dat ik voor individuele klanten een online training zou maken, deze is bijna af en zal binnenkort worden aangeboden op de site. De workshops en lezingen voor groepen kan ik dan zelf in het land gaan geven. Van een kenner hoorde ik dat het bij het geven van een lezing handig is om een laagdrempelig boekje te hebben, dat kan worden meegegeven. Door de vele vooroordelen over Bucketlistwensen die duur, eng en ver van huis zouden moeten zijn voelde ik me uitgedaagd: ik verzamelde 52 (bijna) gratis uitdagingen voor op ieders bucketlist, één voor elke week van het jaar in ‘52x buiten je comfortzone’. Een ideaal cadeau als je iemand, of jezelf, een jaar buiten zijn/haar comfortzone toewenst! Ook heel leuk om samen, met vrienden/ familie/ collega’s, te doen trouwens. Deel je jouw afgestreepte wensen op social media met #52comfortzone en bekijk hoe anderen het deden.

Inmiddels is de B.U.C.K.E.T. methode een feit. Het is een door mij opgesteld 6-stappenplan om die wens nou eindelijk echt eens te gaan afstrepen. De B.U.C.K.E.T. methode is verkrijgbaar als E-boek en als online training (met of zonder coaching door mij erbij).

5.      Avontuur smaakt naar meer

van dromen naar doen

Ik weet niet of het voor jou ook geldt, maar bij mij smaakt avontuur naar meer. Toen ik eenmaal een keer door Europa had gereisd, wilde ik meer van de wereld zien en plande een wereldreis. Had ik eens op een motor meegereden, besloot ik ter plekke dat ik zelf wilde leren rijden. Zag ik een gave natuurdocumentaire op TV, nam ik me voor om zelf naar de jungle af te reizen. Bekeek ik ‘3 op reis’ waarin Chris Zegers met walvishaaien ging snorkelen in Mexico, stond mijn volgende vakantiebestemming al vast en boekte ik dezelfde trip. Inspiratie voor avontuur, of minder avontuurlijke bucketlistwensen, is overal. Het is zaak om het ook te zien, ik heb er voelsprieten voor ontwikkeld. Jij zal zien dat hoe meer wensen je afstreept, hoe meer je voor andere wensen open staat en je ineens overal inspiratie vandaan haalt!

Dit zijn dus de basiswaarden voor wat ik doe, welke zijn jouw basiswaarden?

Volgende keer een melding ontvangen zodra er een nieuwe blog online staat? Schrijf je dan hier in. Genoeg geïnspireerd? Dan kan je onderaan elke mail uitschrijven.

Inspirerende groet van Paulien –ik zou het gewoon doen-  van ‘t Westeinde

Vond je dit leuk om te lezen en kan je er iemand anders mee inspireren? Deel het dan op:
Vond je dit leuk om te lezen? Als jij maandelijks een reminder wil wanneer er een inspirerend artikel is verschenen, laat dan hier je gegevens achter.
Onze website maakt gebruik van cookies, voornamelijk van diensten van derden. Definieer uw privacyvoorkeuren en / of ga akkoord met ons gebruik van cookies.
Privacy beleid