Als het niet kan zoals het moet …

Als het niet kan zoals het moet … 1224 1188 Paulien van ‘t Westeinde

Soms zit het mee, soms zit het tegen

Ieders leven is beïnvloed door de wereldwijde pandemie, ook mijn leven als zelfstandig ondernemer.

Ik heb 4 afgelaste evenementen, waardoor ik behoorlijk veel omzet misloop.

Één van die evenementen is de Libelle Zomerweek van mei 2020.

bucketlist workshop

Daar zou ik een week lang bucketlist-workshops gaan geven, maar de LZW werd met een jaar uitgesteld. Inmiddels is ook dat een illusie, dus laten we hopen dat het volgend jaar wel kan doorgaan, niemand die het weet.

Omgebogen

Een ander evenement dat fysiek niet doorgaat, waarbij 1.400 deelnemers in 1 week betrokken waren, hebben we omgebogen. We hebben een aanbod online gemaakt, om de doelgroep zo toch te kunnen helpen.

Een bedrijfsbezoek vervangen door een aantal filmpjes van zo’n bezoek, zodat je toch het gevoel benaderd. Maar ook alternatieven gezocht voor de activiteiten, met een vergelijkbaar doel. Natuurlijk is een virtuele ervaring nooit hetzelfde als een fysieke ervaring, maar het is (met in gedachten: het moet zoals het kan) beter dan niks.

BTZ

Als het niet kan zoals het moet, moet het maar zoals het kan.

Pas jij dit al toe zowel privé als zakelijk? Het biedt je veel mogelijkheden!

Alternatief

De omstandigheden maken me ook wel creatief, misschien herken je dat?
Ik vind dat met name ondernemers nu laten zien hoe flexibel ze zijn, daar mogen we trots op zijn!

Bij een evenement waar de prijsuitreiking door de maatregelen niet op de gebruikelijke manier kan doorgaan, zoek ik een alternatief. Met deze ideeën op zak, heb ik een groep scholieren uitgedaagd om met een invulling te komen van mijn ideeën. Hun docent zocht nog een leuke Technasium-opdracht en benaderde mij, ik ben geholpen met hun input om mijn alternatieve prijsuitreiking vorm te geven.

Drempel verlaagd

Doordat diverse werkzaamheden wegvallen, houd ik werktijd over.

Nu werk ik al jaren vanuit huis, dus thuiswerken is voor mij niet nieuw. Maar ook beeldbellen, webinars, online cursussen zijn hier al lang ingeburgerd. Fijn om te merken dat de drempel bij andere gebruikers nu is verlaagd, waardoor het voor mij nu mogelijkheden biedt voor het aanbieden van bijvoorbeeld mijn online cursus.
Want die stond op mijn bucketlist en is nu dus toegankelijker dan ooit.
Door de pandemie is die online weg wat meer geplaveid en daar maak ik gebruik van.

Bruine benen

Tijdens de eerste lock-down was het prachtig weer. Sommige werkzaamheden kunnen best buiten plaatsvinden, zolang je zorgt voor stroom en wifi is er veel mogelijk.

Ook buiten thuiswerken stond op mijn bucketlist, nou die heb ik flink afgestreept hoor!

thuiswerkplek in de zon

Zo heb ik in april-mei eindelijk de kans gegrepen om veel cursus-aantekeningen en -filmpjes nog eens opnieuw te bekijken. Hierdoor gingen de ideeën opnieuw bruisen en heb ik vele plannetjes uitgevoerd waar lange tijd geen ruimte voor was in mijn agenda. Veelal met mijn benen of helemaal in de zon, dus ik ben nog nooit zo vroeg in het jaar zo bruin geweest. Voordeel was ook dat de geur van de zonnebrand ongewild een vakantiegevoel opriep, haha. Ook hield ik bij enkele online vergaderingen mijn video soms uit, omdat zo’n zonneterras nogal afleidt en/of jaloers maakt 😊

Wat kan wél

Natuurlijk baal ik dat vele evenementen die ik zou organiseren niet doorgaan, niet alleen door het omzetverlies maar ook doordat ik dat deel van mijn werk gewoonweg erg leuk vind. Maar over dingen die je niet kunt veranderen, kan je beter geen energie verspillen.

Dus kijk vooral naar wat er wél kan en ga hier helemaal voor!

Op welke manier doe jij dit al?

keukenhof

Zo deden er afgelopen seizoen deelnemers mee aan ‘Wie is de mol’ die daar normaal nooit tijd voor zouden hebben. Als ik de organisatie was geweest, zou ik trouwens in Nederland hebben opgenomen. Dit was hét moment om trekpleisters in beeld te brengen waar het er normaal veel te druk voor is (dan worden ze gelijk ontmaskerd) zoals bijvoorbeeld de Keukenhof of het sprookjesbos. Maar ja, ze hebben mij niet om advies gevraagd haha.

Bedenk dingen die je al lang op je bucketlist had en die nu juist wel kunnen, omdat je meer tijd thuis doorbrengt of omdat de altijd-de-hort-op-mensen ineens wel beschikbaar zijn voor bijvoorbeeld een interview of een samenwerking.

Uitdaging

Ik sluit af met een uitdaging, die komt uit het boekje ‘52x buiten je comfortzone‘:

Iets dat je juist kunt doen als je meer thuis bent, is een boek(je) schrijven (zoals ik dus als eerste het boekje schreef waar deze uitdaging uit komt). Dus ik daag je uit, het kan van alles zijn: van biografie, kookboek tot gebundelde anekdotes.

Paulien –ik zou het gewoon doen – van ‘t Westeinde

MAANDELIJKS GEÏNSPIREERD WORDEN?

Laat dan hier weten waar we de reminder naartoe mogen sturen. Genoeg geïnspireerd? Dan kan je onderaan elke mail uitschrijven.

Vond je dit leuk om te lezen en kan je er iemand anders mee inspireren? Deel het dan op:
Vond je dit leuk om te lezen? Als jij maandelijks een reminder wil wanneer er een inspirerend artikel is verschenen, laat dan hier je gegevens achter.
Onze website maakt gebruik van cookies, voornamelijk van diensten van derden. Definieer uw privacyvoorkeuren en / of ga akkoord met ons gebruik van cookies.
Privacy beleid