Proefles (video) nieuwe hobby

Proefles (video) nieuwe hobby 1152 1077 Paulien van ‘t Westeinde

piefje zweefvliegenZou ik dat ook leuk vinden?

Soms zie ik een activiteit waarvan ik denk: “Zou ik dat ook leuk vinden, zal ik een proefles nemen?”. Omdat ik het nog even spannend wil houden, noem ik het nog even ‘X’. Als kind zag ik regelmatig X in het dorp waar ik ben opgegroeid, maar dacht altijd dat dit voor mij niet was weg gelegd. Dat is voor grote mensen en voelde als heel ver van mijn bed.

Grote mensen

Op een dag komt het besef: Ik woon op mezelf, neem allemaal belangrijke beslissingen en ga dagelijks naar mijn werk, oeps nu hoor ik toch ineens tot de ‘grote mensen’. In die periode woonde ik in een stad waar X niet te zien was. Zo gingen er jaren voorbij en verhuisden we naar een andere woonplaats. Hier zie ik met enige regelmaat X. Niet zo vaak als in mijn jeugd, maar toch vaak genoeg om af en toe te denken: “Het zou toch wel gaaf zijn om dat eens te ervaren”. Mijn broers wonen in of dichtbij onze geboorteplaats en één van hen heeft jaren geleden een keer X mogen ervaren, het bleek heel gaaf.

Meteen naar de korte video

Volgende stap

In de 12 jaar dat ik nu op deze plek woon en met regelmaat X zie, is mijn nieuwsgierigheid niet minder geworden. Dus tijd voor een volgende stap: Wat zijn de mogelijkheden? Wat kost dat eigenlijk? Na wat heen en weer gemail, krijg ik steeds meer zin om het uit te proberen. Doordat mijn ouders allebei niet oud zijn geworden, weet ik maar al te goed dat het leven eindig is.

Verjaardag

Ik vraag me af waarom ik in hemelsnaam nog wacht, waarom zou ik een kroonjaar moeten vieren om zoiets gaafs voor mijn verjaardag te vragen? Ik besluit om voor mijn eerstvolgende verjaardag een proefles X te vragen. Als dat besluit is genomen, sta ik ineens te popelen. Ik kan natuurlijk ook OP mijn verjaardag gewoon meteen al die proefles nemen, waarom niet?

 

Ik vraag naar de mogelijkheden en ja hoor: het blijkt geen probleem. Alleen slecht weer kan nog roet in het eten gooien. Nu is het op mijn verjaardag eigenlijk altijd stralend weer, dus ik heb goede hoop. De dag nadert en de weersvoorspellingen zijn goed. Twee vriendinnen willen het wel eens zien en komen ter plaatse meteen proosten op mijn verjaardag. Ik heb mijn proefles gefilmd en er een kort videootje van gemaakt.

Vraag jij je ook wel eens af: “Zou ik dat leuk vinden om te doen?”. En wat is dan je volgende stap? Wij helpen je graag met de stappen die nodig zijn om jouw bucketlistwens te realiseren.

Inspirerende groet van PaulienIk Zou Het Gewoon Doen– van ‘t Westeinde

 

MAANDELIJKS GEÏNSPIREERD WORDEN? Laat dan hier weten waar we de reminder naartoe mogen sturen.

Vond je dit leuk om te lezen en kan je er iemand anders mee inspireren? Deel het dan op:
Vond je dit leuk om te lezen? Als jij maandelijks een reminder wil wanneer er een inspirerend artikel is verschenen, laat dan hier je gegevens achter.
Onze website maakt gebruik van cookies, voornamelijk van diensten van derden. Definieer uw privacyvoorkeuren en / of ga akkoord met ons gebruik van cookies.
Privacy beleid