Reizende familie Boon vertelt

Reizende familie Boon vertelt 960 720 Paulien van ‘t Westeinde

In mijn vorige blog noemde ik ze al even: familie Boon.

Een Nederlands gezin met 3 jonge kinderen dat reist van Kaapstad naar Amsterdam vanaf december 2019. BucketlistAfstrepen interviewt Gerdien hoe ze dit hebben aangepakt.

Het interview is opgeknipt in 2 filmpjes van ongeveer 12 min:

Citaten van familie Boon

“What if I fall? Oh but my darling, what if you fly?”

“The journey of a thousand miles begins with a single step”

–> Deze inspirerende woorden van de Chinese filosoof Lao Tzu waren voor ons de aanleiding om 2 jaar geleden die eerste stap te nemen in het realiseren van onze droomreis.

“We travel not to escape life but for life not to escape us”

Boons tips over focus op de uitgaven

Tijdens de reis gebruikten we de app TravelSpendeen superoverzichtelijke app waarin je al je uitgaven bijhoudt en categoriseert. Je kunt je budget er zelfs in opnemen waardoor je realtime bijhoudt of je begroting nog een beetje klopt. Eens in de zoveel weken hadden we een strategisch overleg met een goed glas wijn erbij en bekeken we of onze uitgaven nog klopten met het budget.

De meeste betalingen deden we met de Revolut creditcard. Een soort ‘prepaidcreditcard’ waar we zelf een bedrag opzetten dat we vervolgens konden pinnen. Op die manier houd je je uitgaven ook heel goed bij en zijn de kosten voor de kaart minimaal. Stukken lager in ieder geval dan de creditcards en transactiekosten van de reguliere banken.

Voor de reis hadden we al bedacht dat we af en toe graag iets langer op een plek wilden blijven, bijvoorbeeld door het doen van vrijwilligerswerk. Dat hebben we niet van tevoren vastgelegd omdat je onderweg vaak automatisch op plekken komt waarbij je het gevoel hebt langer te willen blijven. Op die manier druk je je uitgaven enorm, omdat je vaak gratis onderdak en eten krijgt.

Bij Workaway vind je wereldwijd ontzettend veel gave plekken waar je kunt helpen.

Fam. Boon: “Zo spaar je een wereldreis bij elkaar!”

Hieronder heb ik een paar punten op een rijtje gezet die ons hebben geholpen deze reis te maken. Ik geloof echt dat niks onmogelijk is. 

Ons hoofddoel was om met het gezin een jaar weg te gaan. We hebben gekeken in dit kader naar alle opties. Backpacken of eigen vervoer? Wereld of één continent? Hotel of camping? Vliegen of rijden? En zo zijn er natuurlijk nog heel veel persoonlijke afwegingen die je maakt om te bepalen wat binnen jouw mogelijkheden ligt.

  • Verhoog het bedrag dat je per maand spaart en maak er een uitdaging van dat bedrag zo hoog mogelijk te laten zijn.
  • Maak spaarpotjes aan in je internetbankieromgeving zodat je het enorme bedrag verdeelt in behapbare getallen.
  • Alle verjaardags- en sinterklaascadeaus die we voor de reis gaven, waren dingen die we op reis nodig hadden (toilettas, iPod, kleding).
  • Probeer zo veel mogelijk grote kosten vóór je reis te maken. Vliegtickets en verzekeringen zijn hier goede voorbeelden van.
  • We hebben de kinderbijslag wel meegenomen in onze begroting. Dit kan natuurlijk ook net dat potje zijn wat je nodig hebt als je platzak weer in Nederland komt.
  • Kijk naar de mogelijkheden om je huis te verhuren. We deden dit via een makelaar om zo ons huis in het hoge segment te verhuren. Via bedrijven of expats is er vaak een hoger huurbedrag mogelijk dan wanneer je je huis aan particulieren verhuurt.
  • Revolut is een creditcard die nauwelijks transactiekosten rekent. Dit heeft ons al tientallen euro’s bespaart.
  • Zet bonussen, vakantiegeld of andere extra’s direct op je spaarrekening.
  • Het kan interessant zijn te kijken naar je vertrekdatum. Vertrek in de zomer heeft vaak een fiscaal voordeel doordat je inkomsten lager liggen wanneer je maar een halfjaar gewerkt hebt.

Tips voor reizen met leerplichtige kinderen op

Traveliciousfamilies.com en op Travellingtheyoungones.nl

Het is de bedoeling dat de familie Boon in februari/ maart 2021 hun reis weer oppakt, dan zijn ze te volgen op

hun site https://boonfamilyjourney.com/

of op Instagram: https://www.instagram.com/boonfamilyjourney/

Inspirerende groeten van Paulien –ik zou het gewoon doen- van ‘t Westeinde

MAANDELIJKS GEÏNSPIREERD WORDEN? Laat dan hier weten waar we de reminder naartoe mogen sturen.

Vond je dit leuk om te lezen en kan je er iemand anders mee inspireren? Deel het dan op:
Vond je dit leuk om te lezen? Als jij maandelijks een reminder wil wanneer er een inspirerend artikel is verschenen, laat dan hier je gegevens achter.
Onze website maakt gebruik van cookies, voornamelijk van diensten van derden. Definieer uw privacyvoorkeuren en / of ga akkoord met ons gebruik van cookies.
Privacy beleid