quiz test bucketlist

Test jezelf

Test jezelf 1080 1080 Paulien van ‘t Westeinde

Test en kom er achter of een bucketlist jouw leven leuker maakt.

Vergelijk de 2 zinnen en bepaal in welke je jezelf het meest herkent:

bucketlist test quiz

Alle zinnen in de linker blauwe kolom zijn goed voor 1 punt, in de rechter oranje kolom 2 punten. Tel alle punten bij elkaar op.

citaat James Dean

21-27 punten

Jij denkt dat een ToDo list hetzelfde is als een bucketlist. Je hebt geen idee dat je leven een stuk leuker kan. Waarschijnlijk denk je dat een bucketlist alleen voor mensen is die

  1. op zijn minst met pensioen zijn

  2. heel veel geld over hebben

  3. groots en meeslepend leven

  4. iets naars hebben meegemaakt zoals een naaste verloren of een ziekte overleefd waardoor ze een excuus hebben om te doen waar ze blij van worden.

Het goede nieuws is: een bucketlist kan jouw leven veel leuker maken. Begin met het afstrepen van kleine wensen. Dit kunnen goedkope of zelf gratis dingen zijn, rustig aan beginnen. Eigenlijk is alles wat net buiten je comfortzone ligt, maar waar je leven wel leuker van wordt hier geschikt voor. Wil je hier ideeën voor, dan is het boekje ‘52x buiten je comfortzone’ echt wat voor jou. Vind je het eng of ongezellig om alleen dingen te ondernemen, doe het dan samen. Bedenk bij elke wens welke persoon uit je omgeving er ook blij van zou worden en nodig diegene uit. Veel plezier!

28-42 punten

Jij laat het leven niet zomaar aan je voorbij glijden. Je staat open voor nieuwe dingen, zoals een nieuwe sport, compleet ander kapsel of de uitdaging om een week lang overal JA op te zeggen. Kortom: je staat ‘aan’. En YES, een bucketlist kan jouw leven zeker nog leuker maken. Misschien heb je zelfs al een bucketlist in je hoofd of op papier, maar mag die nog wel wat langer. Of heb je nog nooit een bucketlist gehad, maakt niet uit. Ook geheel zonder ervaring, ligt je tweede leven open voor je. Je maakt immers graag nieuwe herinneringen, that’s the spirit.
Je hebt wel eens gehoord dat aan het einde van je leven een filmpje voorbij komt. Of het nou waar is of niet, voor de zekerheid heb je aan het script gewerkt. Het wordt een spannend filmpje!

citaat Pippi

Voor degene die het nog niet door hadden, deze test is een parodie op de vele tests die ik vaak zie in damesbladen en op Facebook. Ik vind ze vaak zelf ook leuk om in te vullen, maar hecht geen waarde aan de uitslag. Zo kan je deze test ook zien: het is leuk om in te vullen, maar aan de uitslag kunnen geen rechten worden ontleend 😊.

Nog meer smoesjes lezen? Ik heb er 20 verzameld in deze blog.

*Herken jij jezelf in de vraag: Wat moeten de buren wel niet denken als ik zoiets doe? Dan zal ik zal je uit de droom helpen. De meeste mensen zijn vooral bezig met zichzelf. Als ze er al een mening over hebben, zijn ze die al lang weer vergeten terwijl jij je nog steeds druk aan het maken bent over ‘wat zij er wel niet over vinden’. Heb jij ook wel eens gehad dat je iemand na lange tijd tegenkwam en je beschaamd begon over die blunder die je ooit beging? Terwijl diegene geen idee heeft waar je het over hebt, al lang vergeten! Relax.

TIP
Zou je graag een bucketlist (langer) maken maar weet je niet waar te beginnen? Als je inschrijft voor inspiratie op de ‘blogpagina’ dan ontvang je als dank een Stappenplan om zelf een bucketlist te maken.

Inspirerende groet van Paulien – ik zou het gewoon doen – van ‘t Westeinde

MAANDELIJKS GEÏNSPIREERD WORDEN? Laat dan hier weten waar we de reminder naartoe mogen sturen.

citaat John Henry Newman

Vond je dit leuk om te lezen en kan je er iemand anders mee inspireren? Deel het dan op:
Vond je dit leuk om te lezen? Als jij maandelijks een reminder wil wanneer er een inspirerend artikel is verschenen, laat dan hier je gegevens achter.
Onze website maakt gebruik van cookies, voornamelijk van diensten van derden. Definieer uw privacyvoorkeuren en / of ga akkoord met ons gebruik van cookies.
Privacy beleid