bucketlist familie

Volg anderen die hun bucketlist afstrepen

Volg anderen die hun bucketlist afstrepen 411 425 Paulien van ‘t Westeinde

Iedereen kan een bucketlist maken en gaan afstrepen, individueel en als bucketlist familie. Sommige mensen delen dit afstrepen graag met anderen, dat kan heel gemakkelijk online.

In Nederland zijn er, vooral jongeren, die dit graag delen. Ik noem er onderaan een paar.

Maar eerst deel ik een aantal gezinnen dat hun bucketlist afstreept, in dit geval tijdens lange (wereld)reizen.

Voor de thuisblijvers is dit een ideale manier om op de hoogte te blijven en veel mooie foto’s te bekijken. Mijn vriend en ik hebben begin deze eeuw een wereldreis gemaakt zonder mobiele telefoon en onze analoge foto’s zagen we zelf pas nadat we weer in Nederland waren, we stuurden de fotorolletjes (!) met de post naar huis. De thuisblijvers die op de hoogte wilden worden gehouden kregen onze updates per mail toegestuurd. Let wel: zonder foto’s. De tekst verstuurden we via diverse internetcafés waar we de inbelverbinding per minuut moesten betalen.

Onderstaande drie reizende gezinnen hebben hun eigen website en vaak ook Instagram of een YouTube kanaal.

Bucketlist families

Bucketlist familie Boon uit Nederland

In Nederland hebben we zulke bucketlist families. Van links naar rechts op de foto Anna (9), Fedde (6), Ids (3), Gerdien (37) en Meindert (37) Boon maken een reis van Kaapstad naar Enkhuizen in een omgebouwde Land Rover.

“10 jaar geleden maakte we onze eerste wereldreis samen. Nu zijn we klaar voor een volgend avontuur, met als verschil dat we nu een gezin van vijf personen zijn.”

Ze vertrokken december 2019, de trip werd onderbroken door de pandemie. Nadat Corona ook in Afrika doordrong, sjeesde het gezin in drie dagen naar Johannesburg. Om daar de omgebouwde Land Rover te stallen en een van de laatste vluchten naar Nederland te pakken. Deze onderbreking van hun droomreis zal tot 1 maart 2021 duren, dan hopen ze weer in Afrika te zitten. Volg hen op hun site of op Instagram.

Het interview dat ik had met de moeder van dit gezin, is volgende maand te beluisteren. Het volgende blog is een filmpje van dit interview vol honderden foto’s van hun reis tot nu toe.

bucketlist familie

De Bucketlist familie de Travelguppies

Een andere Nederlandse bucketlist familie die nog midden in hun avontuur zat toen het werd onderbroken door de pandemie, bestaat uit Bern (38), Leonie (37), Floris (7) en David (4). Ze staan bekend als de Travelguppies.  

Je kunt ze volgen via instagram of via hun site.

Je leest een interview met hen op https://travellingtheyoungones.nl/interview-met-family-roadtrip-in-africa/

wereldreis met kinderen

De bucketlist familie uit de VS

Garrett en Jessica Gee besloten, na verkoop van zijn succesvolle Amerikaanse bedrijf, in 2015 op wereldreis te gaan met hun kinderen: The Bucketlist family. Hun reis is klaar maar niet minder leuk om te lezen.

Vóór ze vertrokken schreven ze op hun site:

“We were going to take the typical next step in life and “grow up” and build a house and settle into careers..buuut how about not! We’re not quite ready for that. We feel like we still have so much to learn about life and happiness before we can set up our future life and home.  That’s why we started our family bucket list. We decided as a young family that now was the time to form healthy habits and create traditions that will hopefully shape us into better people the rest of our lives.”

gezinsbucketlist

Je leest over hun avonturen op hun site.

Maar nog leuker is hun YouTube kanaal. Daar zie je bv dat ze in week 77 in Nederland waren.

vlog over bucketlist

Individuele jongeren

Een bucketlist afstrepen zonder je hele bucketlist familie vergt veel minder voorbereiding.

Het zijn dan vooral jonge mensen die het afstrepen van hun bucketlist op YouTube delen. Het valt me op dat dit vaak meiden zijn, maar we beginnen met een jongen:

Dylan Haegens

Hij maakte een serie waarin hij steeds één bucketlist item van iemand van zijn team uitvoert.

het bucketlist boek voor koppels

Aimée van der Pijl

Als je niet creatief bent of gewoon leuke dingen wilt doen, kan je ook een bestaande bucketlist gebruiken. Aimée van der Pijl heeft met haar vriend een aantal dingen uit het gefilmd.

Joline Maria

Ook Joline Maria gaat het bekende bucketlistboek doorwerken (niet voor koppels, er zijn veel soorten van), afstrepen wat ze al heeft gedaan.

Pauline

pauline blog

De Vlaamse Pauline heeft een life style blog en deelt 10 dingen van haar bucketlist op YouTube, zonder dat ze deze uitvoert is dat filmpje toch al meer dan 5.500 keer bekeken.

Mare Lagrand

Mare Lagrand deelde in juni haar ‘Zomer 2020 bucketlist‘, 30+ dingen om te doen.

Liv Catharina

Ook heel jonge meiden zijn actief. Zoals Liv Catharina, ze deelde haar zomer bucketlist voor 2019.

jill blog

Jill van Dooren

Jill van Dooren gaat met Daniel Kist een liedje maken in 1 dag, dat stond op haar BL.

Evi Heemskerk

Evi blog

Evi Heemskerk: zegt dat ze aan het begin van elke zomervakantie hetzelfde gesprek heeft met haar vriendinnen: wat zullen we eens allemaal gaan doen nu we zoveel vrije tijd hebben? Maar uiteindelijk komt er weinig van terecht. Daarom ga ik het nu eens anders doen, ik maak een ‘summer bucketlist’.

Puur Jorieke

Puur Jorieke deelt hoe ze haar BL opstelt.

Ook al raak je er niet door getriggerd om ook jouw bucketlist te gaan delen op social media, dan kan het toch leuk zijn om te kijken hoe anderen dit doen.

Ik vind het erg leuk om mee te leven met de reizende families. Zou het wat voor jou zijn om zo reizend te leven, en waarom wel/niet?

Inspirerende groeten van Paulien –ik zou het gewoon doen- van ‘t Westeinde

MAANDELIJKS GEÏNSPIREERD WORDEN? Laat dan hier weten waar we de reminder naartoe mogen sturen.

Vond je dit leuk om te lezen en kan je er iemand anders mee inspireren? Deel het dan op:
Vond je dit leuk om te lezen? Als jij maandelijks een reminder wil wanneer er een inspirerend artikel is verschenen, laat dan hier je gegevens achter.
Onze website maakt gebruik van cookies, voornamelijk van diensten van derden. Definieer uw privacyvoorkeuren en / of ga akkoord met ons gebruik van cookies.
Privacy beleid