Wilde oesters

Wilde oesters 2848 2946 Paulien van ‘t Westeinde

walvisobservatiecursus stichting Rugvin 2018

Soms moet je iets gewoon doen. Vorig jaar kreeg ik voor moederdag een weekend ‘walvisobservatiecursus’ op de Oosterschelde.
Dat is trouwens een aanrader die niet zou misstaan op menig Bucketlist, maar daar wilde ik het niet over hebben.

’s Avonds lag het schip in de haven en bij laag water zagen we de wilde oesters zo hangen. Meer dan een stevig (oester)mes heb je niet nodig, al is een paar werkhandschoenen handig als je je vingers niet wilt opensnijden aan de scherpe schelpen.

Wist je dat je voor eigen gebruik maximaal 10 kg per persoon per dag mag rapen? Dat is echt heel veel hoor, ik zou het niet op kunnen dus houd het bij een paar. Hier vind je oesters aan de Oosterschelde.

Als je de kans in de schoot geworpen krijgt (of in dit geval voor het oprapen ligt), moet je die wel aanpakken natuurlijk. Ik ging samen met 2 collega cursisten de steiger op, gewapend met een emmertje en bovenstaande spullen. In he t korte (43 oesters steken Oosterschelde gewoon doensec) filmpje zie je dat het heel snel kan gaan, “meer moet dah nie sijn” zouden ze in Vlaanderen zeggen.

 

Laat je erdoor inspireren en grijp zelf de kans zodra die voordoet!

Oh ja, hier nog wat handige tips voor het open steken van een oester.

Mocht je het niet lekker vinden: dan ben je tenminste een ervaring rijker. En anders: Smakelijk 🙂

Inspirerende groet van Paulien –ik-zou-het-gewoon-doen- van ’t Westeinde

MAANDELIJKS GEÏNSPIREERD WORDEN? Laat dan hier weten waar we de reminder naartoe mogen sturen.

Vond je dit leuk om te lezen en kan je er iemand anders mee inspireren? Deel het dan op:
Vond je dit leuk om te lezen? Als jij maandelijks een reminder wil wanneer er een inspirerend artikel is verschenen, laat dan hier je gegevens achter.
Onze website maakt gebruik van cookies, voornamelijk van diensten van derden. Definieer uw privacyvoorkeuren en / of ga akkoord met ons gebruik van cookies.
Privacy beleid